Våra värderingar

Dynamic Partners Värderingar

Teamkänsla

Att arbeta som ett team är väldigt viktigt. Ingen blir lämnad bakom eller förbises på arbetsplatsen. Ett väl fungerande team är effektivare och mer produktivt.

Detaljer

Vi har valt ordet detaljer, men meningen “knyta ihop säcken” säger nog mer vad vi menar.

Efter många års erfarenhet har vi märkt att oavsett vad du gör, om du inte ”knyter ihop säcken” och gör en sak noga från A-Ö så får man oftast gå tillbaka och fixa något eller i värsta fall göra om flera moment.

Självklart kan man inte eliminera alla problem i ett projekt, men med vårt tankesätt blir det ändå en stor väsentlig skillnad.

Positivitet

Är väl för vissa ett uttjatat ord, men för oss ett väldigt viktigt ord. Oavsett vilka motgångar eller “problem” ett projekt får, så kan man alltid välja hur man vill se på det. Att se svårigheterna som en utmaning i stället för ett problem, är alltid mycket mer givande och roligt.

Därför försöker vi alltid rekrytera personer som redan har den inställningen. En ung person är oftare mer formbar. Men anställer vi en äldre så vill vi se den egenskapen redan från början.

Så förutom meriter är den personliga inställningen väldigt viktig, för att få en anställning hos oss. Och som ni alla vet så kan en negativ person förstöra för en hel grupp. Vi är noga med denna punkt och anser det som en av våra grundstenar.

Problemlösning

Går hand i hand med positivitet. Vi skulle helst vilja lägga in ordet “anpassningsbar” här också. Enligt oss finns det två kategorier av personer.

De som inte gillar problemlösning och de som verkligen gillar problemlösning och är anpassningsbara, det blir nästan som en livsstil.

Problem är till för att lösas, läras av och gå vidare. Gå vidare med en ny erfarenhet och visare som individ. Enligt oss är personer som är problemlösare mer anpassningsbara och det är allmänt vad livet går ut på.

Alla projekt är olika och problem dyker alltid upp, så att anpassa sig är viktigt och mycket roligare.

Ansvar

Är en punkt som vi brinner för och det är något som behövs i dagens samhälle, då färre och färre tar ansvar för sina handlingar. Ni som är äldre skrattar och ler nog när ni läser detta med en instämmande min och ni som bollats runt i kommunala telefonväxlar förstår precis vad vi menar.

Att utföra sin arbetsuppgift, stämma av och knyta ihop säcken är A och O i sitt arbete. Alltså att alla tar sitt ansvar.

Personer som tar ansvar för något som inte gått som det ska, i stället för att skylla på andra omständigheter är hårdvaluta i dagens samhälle. Alla människor gör misstag och de som tar på sig ansvaret, löser problemet och går vidare är personer vi värdesätter högt.

Vi söker ständigt efter den typen av medarbetare.

Ödmjukhet

Med ödmjukhet kommer man långt och folk som är ödmjuka i ett team, löser både problem snabbare och växer som både person och grupp.

Detta går hand i hand med ansvar”. En ödmjuk person lär sig alltid snabbare och har ett öppet sinne för nya ideér och lösningar.